Гуцульська кухня – це справжня культурна спадщина, що віддзеркалює душу Карпат та багатовікові традиції гуцулів. Кожна страва має свою історію, свою унікальну рецептуру, яка передається з покоління в покоління. Запрошуємо в ресторацію "Бокораш", щоб спробувати та оцінити традиційні страви, до прикладу:
Банош: класика гуцульської кухні. Традиційно готують його з кукурудзяної крупи, що вариться на сметані до отримання кремової консистенції. Рецепт баношу передавався від бабусь до онуків, а кожна родина мала свої секрети – від співвідношення крупи до сметани до моменту, коли страва досягає ідеальної текстури. Банош чудово поєднується з бринзою або шкварками, що надає йому неповторний смак та аромат, дозволяючи відчути справжню душу Карпат.
Юшка з білих грибів – це легкий, але насичений смаком суп. Білі гриби завжди займали особливе місце в гуцульській кухні. Кожен порядний гуцул назве "грибами" лише білі. Так і кажуть: "грибів сьогодні нема, но їдні лисички і маслюки". Їх збирали під час осінніх походів у ліси та з ретельністю відбирали найніжніші та найароматніші екземпляри, знаючи, що кожен гриб несе в собі силу природи. Саме з цих грибів створювали юшку, яка не лише зігрівала холодними зимовими вечорами, але й дарувала енергію та здоров’я.
Пструг (форель): Риба – пструг, або форель, є справжнім делікатесом. Її ніжне м'ясо та делікатний смак давно завоювали серця як місцевих жителів, так і гостей регіону. Вирощена в природних умовах, карпатська форель зберігає всі корисні властивості, що позитивно впливають на здоров'я людини. Вона є джерелом білка, омега-3 жирних кислот та вітамінів, які є важливими для підтримки організму.
Бограч - завжди був невід'ємною частиною закарпатських свят та великих застіль. Закарпатський бограч готується в казані на відкритому вогні з 3-х видів м'яса, яке тушкують з цибулею, перцем, томатами та іншими овочами. Додатково використовують традиційні спеції – паприку, часник та лавровий лист – що дають страві насиченого аромату, та додають закарпатську пішту для гостроти та пікантного смаку. Загалом на приготування бограчу йде 4-5 годин.
Ознайомитись з меню ресторану "Бокораш": https://bokorash.choiceqr.com/online-menu
Забронювати столик: 096 263 18 85
Пориньте у світ гуцульських традицій відвідавши арт-вечір "Гуцульські частування" та "Довбушеві вечори", які відбуваються щоп'ятниці та суботи о 19:00 в ресторані "Бокораш". Детальніше про події тижня: https://www.facebook.com/share/p/1GgDyzXsMo/
< Повернутися до блогуДілимося рекомендаціями з питань здоров'я та відпочинку.
Часто ексклюзивно для підписників робимо спеціальні пропозиції та знижки на послуги санаторію.
Служба підтримки в соцмережах відповість на Ваші запитання щодо лікування, відпочинку та проживання.