КОНЦЕПЦІЯ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ В САНАТОРІЇ «ГІРСЬКА ТИСА»
Концепція здорового харчування побудована на принципі вільного вибору страв, що дозволяє кожному гостю особисто скласти індивідуальний корисний раціон. «Здорова лінія» самообслуговування містить всі корисні та необхідні компоненти для формування якісного, збалансованого меню при профілактиці і лікуванні опорно-рухового апарату й покращенні обміну речовин. Для формування вашого індивідуального раціону рекомендуємо дотримуватись наступних кроків:
КРОК 1. ОБЕРІТЬ КЛІТКОВИНУ, ВІТАМІНИ ТА МІНЕРАЛИ
Свіжі овочі і зелень, ферментовані овочі, овочі на пару.
Клітковина, що міститься в свіжих овочах і зелені, зміцнює імунітет, позитивно впливає на роботу кишківника та є джерелом поживних речовин для підтримки структури суглобів і хрящів. Ферментовані овочі в спеціях (кориця, куркума, імбир, гвоздика) містять вітаміни, кальцій, калій, мають антиоксидантний ефект та зменшують запалення в суглобах. Овочі на пару корисні для здоров\'я кісток і суглобів, оскільки зберігають більше вітамінів та мінералів, ніж при інших способах приготування.
КРОК 2. ОБЕРІТЬ КОРИСНІ БІЛКИ ТА ЖИРИ
Сир, йогурт, олії холодного віджиму, сало, оселедець, пророщене зерно, бобові та яйця.
Білки є важливим будівельним матеріалом для кісток, а також сприяють збереженню маси кісток та запобігають їх руйнуванню. Корисні жири є антиоксидантами, містять вітаміни та мінерали, мають протизапальний ефект та підтримують здоров’я кісток і суглобів.
КРОК 3. ОБЕРІТЬ ОСНОВНІ СТРАВИ ДІЄТИЧНОГО ПРИГОТУВАННЯ
Овочево-грибні: соєвий гуляш / гриби.
М’ясні, рибні та грибні страви містять різноманітні мікроелементи такі як залізо, кальцій, магній, цинк та фосфор, які є необхідними для здорових кісток та суглобів. Залізо є складовою частиною гемоглобіну, який забезпечує постачання кисню в м’язи та тканини. Кальцій має важливу роль в формуванні та зміцненні кісток, а також в нормальному функціонуванні м’язів.
КРОК 4. ДОДАЙТЕ ХЛІБ ТА ГАРНІР ДО ВАШОГО РАЦІОНУ
Хліб та гарніри містять велику кількість вуглеводів, тож з ними потрібно бути обережними. Зверніть уваги на каші та тушені овечі, так як вони містять необхідні вітаміни та мінерали, є антиоксидантами, нормалізують тиск та рівень холестерину в крові.
КРОК 5. НАПОЇ ТА ФРУКТИ
Вода з лимоном, карпатський чай, кава власного обсмаження, спеціальні пробіоотичні та соковмісні напої та сезонні фрукти.
Для підтримки водного балансу радимо випити стакан джерельної води з лимоном перед прийомом їжі.
Також пропонуємо Вам:
Окрім напоїв у їдальні завжди представлені свіжі сезонні фрукти, яблука та банани. Регулярне споживання фруктів зменшує ризик розвитку захворювань суглобів та сприяє зміцненню кісток.
В меню представлені локальні продукти еко-ферми «Розенталь», випічка з пекарні «Гуцульська Перепічка», олії холодного віджиму «Гуцульська Олійниця»,
кава власного обсмаження ростерії «Боркут».
Додаткову консультацію про здорове харчування
Ви можете отримати звернувшись до нашого лікаря – дієтолога.
Ділимося рекомендаціями з питань здоров'я та відпочинку.
Часто ексклюзивно для підписників робимо спеціальні пропозиції та знижки на послуги санаторію.
Служба підтримки в соцмережах відповість на Ваші запитання щодо лікування, відпочинку та проживання.