Гуцульська паста: історія любові та смаку від Ромео та Миросі

Гуцульська паста: історія любові та смаку від Ромео та Миросі
У мальовничому селі Кваси народилася не лише одна з найсмачніших страв, а й особлива історія.

Понад сто років тому італійський юнак Ромео приїхав до Квасів, щоб допомагати прокладати залізницю. Але замість того, щоб повернутися додому, він залишив у цьому селі своє серце. Його чарівна зустріч із Миросею – місцевою гуцулкою, – стала початком їхньої історії кохання.

Вони почали готувати пасту й равіолі разом, використовуючи старовинний італійський рецепт: 25 курячих жовтків, найкраще борошно з твердих сортів пшениці та любов, яка об’єднала два світи. У цій простій страві переплелися італійські традиції й гуцульський колорит.
 
Сьогодні рецепт пасти від "Ромео і Миросі" живе у Квасах і доступний кожному. Ви можете спробувати її:
🍴 У піцерії «Гуцульська Піца...»;
🍴 У ресторації «Бокораш»,
🛍 А також придбати упаковку із собою у фірмових закладах «Ципа».
 
Особливість виробів "Ромео та Мирося":
✨ 25 домашніх курячих жовтків;
✨ Добірне італійське борошно вищого ґатунку;
✨ Ручна робота гуцульських ґаздинь, які зберігають рецепт як справжній скарб.
 
💬 А ви пробували гуцульську пасту? Що вас вразило найбільше – її смак чи історія? Пишіть у коментарях!
< Повернутися до блогу

Приєднуйтеся до нас

Ділимося рекомендаціями з питань здоров'я та відпочинку.

Часто ексклюзивно для підписників робимо спеціальні пропозиції та знижки на послуги санаторію.

Служба підтримки в соцмережах відповість на Ваші запитання щодо лікування, відпочинку та проживання.

© 2008-2025 «Гірська Тиса»
Розробка інтернет-проектів WebLife